Evo mame sa "starijom" bebom.
Nama je dosta zabavan bio Bumba (njega je obožavala). Ja nemam baby tv, nego samo mini i ove neke druge tak da sam se snalazila kupujući ili prek youtube-a.
Bumba je bio fora sa cca 5-6 mj nadalje (prije toga nije baš nešto trzala na tv koliko se sjećam).
Gledali smo dosta pjesmice na youtube-u.
Onda kasnije malo je postao popularan Pocoyo, gusjenica Tina, Mio&Mao, Pingu, Telletubbies (ne znam zakaj svi kake, meni je to super crtić za djecu od 1,5 - 2 godine).
Trenutno su veliki hitovi: Tom&Jerry (to je klasik kojem se uvijek vraćamo - prilično nasilan,ali njoj najdraži), Pepa pig, Dora istražuje (ovaj se i meni jako sviđa, sam kaj je glas baš iritantan), graditelj Bob, Traktor Tom je neko vrijeme bio veliki hit, Fifi i cvjetno društvo, i Disnijevi (što kratko metražni, što dugometražni).
Od dugometražnih glavni favorit joj je Trnoružica, ali voli i druge pogledati. One koje nemam sinhronizirane, ja joj malo čitam, malo joj puštam da sama skuži (da uči engleski).
I tak.
Ja nemam problema sa time da gleda TV (totalna nemajka po tom pitanju), jer se moje dijete tek sada igra sama (ravno 15 min) i za to vrijeme uspije uvijek napraviti neku idiotariju, pa je njeno gledanje crtića jedino vrijeme kad ja za vrijeme danjeg svjetla recimo mogu oprati suđe, objesiti veš, i sl. Isto tako mi puno idemo i van, i igramo se i druge stvari, ali nekad je za moj psihički mir zaista potrebno da joj pustim tv.

Što se tiče slikovnica - jako, jako puno čitamo, najviše navečer gdje često pročitam jednu onu veliku disney knjigu i još par malih.Učlanjeni smo i u knjižnicu i tak.