Marketing:


Vjenčanja Hotel Phoenix

Maloljetni svjedok kod matičara

Kutak za predstavljanje članova, dobrodošlicu novim članovima i upoznavanje sa pravilima Foruma.
Molimo vas da prije postanja i otvaranja tema obavezno pročitate Pravila i uvjete korištenja foruma te Pravila o stavljanju slika.

Maloljetni svjedok kod matičara

PostPostao/la raven4 dana sub ruj 29, 2018 5:06 pm

Prijateljica mi je na početku godine navršila 16 bila je u vezi s nekim dečkom jednom sam ga samo upoznala nedavno je navršio 20. Zatrudnila je (nisam ni vezu odobravala, ali nije moja stvar da joj solim pamet). Više nije mogla ništa i morala je zadržati bebu, termin joj je u četvrtom mjesecu. Sad, oni su se odlučili vjenčati kod matičara. Cura dolazi iz stvarno loših uvjeta i obitelji i odveli su ju u domu od sedmog razreda, sad Ivi kod decka. Uvijek sam si bila dobra s njom i bila sam joj potpora. Stvarno nema nikog na kog bi se oslonila i pitala me jel joj želim biti kuma. Na šta sam ja ostala šokirana. Mislim znam da se ona može udati zakonski s nekim dokumentima, ali sad ja bih pitala smijem li ja njoj zakonski biti svjedok kod matičara. Trebam li neki dokument od suda, roditelja ili nečeg trećeg ili to uopće nije moguće (navršila sam 16 na početku rujna). :huh:
raven4
 
Postovi: 1
Pridružen/a: sub ruj 29, 2018 4:52 pm

Marketing:


Re: Maloljetni svjedok kod matičara

PostPostao/la karantena35 dana čet srp 25, 2019 9:59 pm

pa ona mora imati dozvolu suda za vjenčanje, a onda joj možeš biti svjedok... jasno piše na stranici ministarstva...

Brak može sklopiti osoba koja je navršila 18 godina života (punoljetna i poslovno sposobna osoba). Iznimno brak može sklopiti osoba koja je navršila šesnaest godina uz prethodnu dozvolu suda.
karantena35
 
Postovi: 34
Pridružen/a: pet pro 26, 2014 2:09 pm


Natrag na Dobrodošli na Forum Vjenčanje Snova!

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.