Kod nas je obicaj da se darivanje najavi i to je to. Nisam ni razmiljala o nekoj drugoj opciji (kao da je to nesto novo od mene

). Dakle, muzika nekako zgodno najavi darivanje, dakle, ne kazu bas ajd sad je darivanje pa dajte pare, nego nekako to ljepse izvedu. Prvo su nas kumovi darivali a onda su gosti dolazili. Redovi se rade iskljucivo zbog ljudi a ne zato sto smo mi tako htjeli. Dakle, kad se darivanje najavi, ljudi svi pohrle ko da se nesto dijeli (kad malo bolje razmislim, i dijeli se) i onda se formiraju ti grozni redovi koje vi spominjete. Kad sam ja na svadbi, mi neidemo odmah kad najave darivanje, nego malo pricekamo da se ta guzva slegne pa onda lagano odemo dati kuvertu. Kod mog brata cak nisu ni stigli najaviti darivanje, nego je par ljudi koji su trebali ici ranije zbog djece doslo darivati prije nego odu a durgi ljudi kada su vidjeli prvu kuvertu, svi navalili darivat

Eto, ja sam nekako navikla na to najavljivanje darivanja pa bi mi malo bilo cudno da ga netko ne najavi

Kak sam smotana, ja bi doma otisla s kuvetom
E da, darivanje se inace najavi nakon torte, buketa i podvezice... Bar je tak kod nas... I onda oni koji hoce ici idu, a mi ostali dernek