Marketing:
mare je napisao/la:Cure, da li netko zna - trebaju li kumovi imati sakramente i, ako da, koje?
niriana je napisao/la:Drage moje, mene muči jedan problemčić...
Naime, dragi i ja još nismo odabrali kumove, ali htjeli bismo pitati prijatelje.
Međutim problem je u tome što je moja "kuma" pravoslavne vjere.. Jel mi može biti kuma? Kakve su procedure u crkvi zbog toga? Ako itko zna....
ivana28 je napisao/la:Hvala Mischa.... Joj to mi se cini nekako puno![]()
Jos jedno pitanje..... moj dragi nije katolik ali se slozio vjencati samnom u Crkvi ali po tom da se vjencanje provede kao mjesani brak, tj. predali bi samo jedan krscani list..... Dal ko zna ako to moze biti problem kod svecenika u HR ili ne?
Mi zivimo u Australiji i to je tu sasvim normalno.... Joj bilo bi puno lakse ovo vjencanje organizirati u Australiji, ali eto odlucili smo na HR....pa sada polako!
Velika hvala
Dani 26 je napisao/la:....ukoliko se vi zelite vjencati u katolickoj crkvi on mora prihvatiti tvoju vjeru...
I da ce te djecu odgajati u katolickoj vjeri.
ja osobno nisam nikada cula da je brak moze pisati kao mjesani brak![]()
theonlyfuse je napisao/la:hej Step, u kojoj se Zupi frendica vjencala?
Ovaj dio da se potpise da ce se djeca odgajat u katolickom duhu vrijedi i kad samo ON-zarucnik ima sve sakramente, a ona ne? Jer stalno citam da je ona katolkinja, a on ne il nema sve sakramente, al nisam jos cula da on ima sve sakramente, a ona ne, pa da i tada moze vjencanje u crkvi..
theonlyfuse je napisao/la:u biti, ako se pise o "strankama", vrijedi za oboje...
diplomantica je napisao/la:znači može mi bit vjenčana kuma frendica iako nije krizmana (čini mi se da nije). SuperInače meni je važno da djetetu krsni/a kum/a bude najbliži rod, al za svoju kumu želim
svoju frendicu od djetinjstva jer smo zajedno išle i u vrtić, osnovnu i srednju školu, puno smo razgovarale uvijek o svemu i svačemu i mislim da me dobro poznaje
Natrag na Obred sklapanja braka i običaji na vjenčanjima
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.