Marketing:
Dani 26 je napisao/la:I sad se okrene prema meni kaze: A ti nemoj sad pitati tko je Marija?!
ATE13 je napisao/la:a kad ste se poljubili ? jel on rekao sad se smijete poljubiti ili ste to obavili poslje ili kako vec ?
Gnjidica je napisao/la:...oi us zapravo vrlo emancipirani,i žele pomoći emancipaciju žena
Studentica24 je napisao/la:Gnjidica je napisao/la:...oi us zapravo vrlo emancipirani,i žele pomoći emancipaciju žena
Sa svime se mogu složiti, ali ovo zadnje![]()
![]()
!!! Neću odgovarati argumentirano jer ovo nije forum za takve stvari... ali nisam mogla ne prokomentirati...
Bez uvrede, lijepo od tebe što si se uključio u pomoć udavačama
5rich je napisao/la:ma to se on blesira..ni sam ne vjeruje u to..ne bi on bil on da ne izvali nekaj![]()
![]()
![]()
ATE13 je napisao/la:Neznam dal to ovdje ide, al vjerujem jer ima veze s crkvom...
Sta je s svijecom ? jesl se to dobije od svecenika ili se moze sam donijeti ?
Dani 26 je napisao/la:
Gnjidice,
sada jedno pitanjce za tebe...
Na kojoj se ruci nosi vjencani prsten? Lijevoj ili desnoj?
ATE13 je napisao/la:Dani 26 je napisao/la:
Gnjidice,
sada jedno pitanjce za tebe...
Na kojoj se ruci nosi vjencani prsten? Lijevoj ili desnoj?
mada pitanje nije za meneal reci cu sta je nama na zarucnickom tecaju rekao svecenik, da se nosi na ljevoj strani...
objasnjenje mu je bilo zato sto je blize srcu, isto tako kao da zena treba ici kad se uda s ljeva strane muzu da je blize srcu , al svako kaze drugacije ...
FiLa je napisao/la:Mi smo pitali svecenika na probi na kojoj ruci se nosi prsten, rekao je da nije vazno, vazno je samo na kojem je prstu.....kako smo morali jedno drugom dati desnu ruku tako smo i stavili na desne ruke prstene. Ja sam na vjencanju bila skroz nekako u drugom svijetu pa bas i ne znam sta je pricao svecenik, znam da smo se cerekali ko klinci dragi i ja, a kako je njegov rodak bio taj svecenik nije bio bed...
Nakon ceremonije nam nije rekao da se poljubimo, pa smo se mi malo zbunili i poceli kumove ljubit pa onda tek nas dvoje al ajd nije to tak strasno.
Imali smo sviranje pri ulasku u crkvu, poslije pjevanje ave mariju. Trajalo je sve oko 20min.
Gnjidica je napisao/la:ATE13,i ostale curke...
prema Katoličnoj crkvi,tj jednom dokumentu iz 1549 "Common Praye"-u, je doneseno da se vjenčani(a i zaručnikčki prsten do vjenčanja) nosi na lijevoj ruci,..naime vjerovalo se da 4.tim prstom prolzai arteria virae, tj žila života, a kako je brak neponištiv,traje cijeli život,ta se žila zove i arterija ljubavi..
a desna ruka se proteže kroz cijelu ceremoniju,zato što je Isus z desne ocu,pa je desna ruka ona koja je važna u žiovotu..i zbog toga neki svećenici,i stariji ljudi nose prsten na desnoj ruci..
no,nije nikakav grijeh stavit prsten na drugu ruku, samo bi onda bilo poželjno da ga oboje nosite na lijevoj ili desnoj
sad da budem malo offtopic, za dani
Kao što prsten na prstu bračnih partnera označava "zlatni okov", dragovoljnu okovanost (predanost) bračnih drugova, tako je i svaki svećenik celibat odabrao u zreloj dobi, i dragovoljno, kao "slatki jaram", "radi kraljevstva Božjega"...a vcjerujem da znate, da bi svećenici trebali biti kao Isus, a on je s desne Bogu Ocu,pa tako nose prsten na desnoj ruci...
ako ima još pitanja,samo vi pišite
Natrag na Obred sklapanja braka i običaji na vjenčanjima
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.